Lisävalinnat

Pikavaraus
Nettimaksu
Arvostelut
makuuhuonetta
Vesistön tyyppi
Ranta
Keittiön varusteet
Sauna
Ominaisuudet
Esteettömyys

Vuokramökit Utsjoki, Lappi (10)

Utsjoki on Lapin pohjoisin kunta, ja se sijaitsee Norjan rajan tuntumassa. Suomen pohjoisimmassa kunnassa on vain 0,23 asukasta per neliökilometri, ja se tekeekin siitä Suomen kolmanneksi harvimpaan asutun kunnan. Vaikka Utsjoella asukkaita ei ole...Lue lisää >> paljoa, on kunta kuitenkin aktiivinen ja siellä riittää matkaajille runsaasti tekemistä.

Ota suunnaksesi Utsjoki, jos haluat kokea Suomen pohjoisimman kunnan upean erämaaluonnon. Utsjoki on yksi Suomen kansallismaisemista, eikä syyttä. Tundramainen ympäristö, tunturit ja Tenojokilaakson vihreys muodostavat kokonaisuuden, joka antaa matkailijalle ainutlaatuisen luontokokemuksen. Utsjoen karun, mutta hätkähdyttävän kauniin, luonnon keskeltä löydät myös tyylikkäät ja viihtyisät lomamökkimme, jotka viimeistelevät Lapin lomasi täydelliseksi.

Utsjoella talvi ja kesä ovat kuin yö ja päivä. Kylmä ja pimeä talvi vaihtuu kaksi kuukautta kestävään yöttömien öiden kesään. Kesät ovat alueella suhteellisen lyhyitä, mutta sitäkin valoisampia ja tarjoavat luonnossa patikoijalle upeiden maisemien lisäksi piristävää valoterapiaa. Talvinen Utsjoki on erinomainen kohde kunnollisesta vanhan ajan talvesta pitävälle, ja kunta tarjoaakin talvimatkailijalle runsaasti viihtyisiä päiviä monipuolisten talviharrastusten merkeissä. Alueella on esimerkiksi monia merkittyjä hiihto- ja moottorikelkkareittejä. Utsjoki toivottaa matkailijat tervetulleeksi tutustumaan moniin upeisiin luontokohteisiin, joista Sevettijärven retkeilyreitti ja Kevon luonnonpuisto ovat monen suosikkikohteita patikointiin ja retkeilyyn.

Utsjoki tarjoaa upeita luontoelämyksiä ympäri vuoden – ihastele revontulia, lumoudu ruskasta ja ammenna energiaa valoisista kesäöistä. Utsjoella luonto on vahvasti läsnä kaikkialla, mutta kunnasta löytyy myös monia mielenkiintoisia nähtävyyksiä, upeita paikallisia käsitöitä ja ainutlaatuisia makuelämyksiä. Kunnan matkailupalvelut järjestävät runsaasti erilaisia aktiviteetteja ja voit esimerkiksi tehdä päiväretken Karigasniemen Maagiseen majataloon, jossa makunystyröitäsi hemmotellaan paikallisilla herkuilla. Vaihtoehtoisesti voit heittäytyä mukaan taakkaporovaelluksille tuntureilla, joissa pääset nauttimaan henkeäsalpaavista maisemista revontulineen samalla, kun saat kattavan tietopaketin alueelle tärkeästä poronhoidosta.

Utsjoki on myös marjastajan ihmemaa, tarjoten runsaasti puhtaita ja terveellisiä marjoa, kuten hillaa, mustikkaa ja puolukoita. Kalavaleitakaan ei tarvitse sepitellä Tenojoen tarjoamia antimia ihastellessa. Tenojoella järjestetään vuosittain Utsjoen Lohirieha, joka houkuttelee kalamiehet läheltä ja kaukaa ottamaan mittaa toisistaan ja kalasaaliistaan, kirjaimellisesti. Myös pilkkikisat ovat hyvin suosittuja tapahtumia pitkän ja jäisen talven aikana. Kesällä Tenojoen ympäristössä juostaan myös Teno Maraton, joka kerää paikalle juoksuharrastajia ympäri maan. Jos haluat viettää mieltä rauhoittavan loman ainutlaatuisessa maisemassa, ystävällisessä ja leppoisassa ilmapiirissä, on Utsjoki ehdottomasti kokemisen arvoinen lomakohde. Ylellisen hirsihuvilan tai idyllisen rantamökin lomaasi löydät tasokkaasta lomamökkivalikoimastamme helposti ja mukavasti – räätälöi itsellesi täydellinen loma!

Uusimmat ilmoitukset

Artikkelit

//www.nettimokki.com/build/images/loader.svg //www.nettimokki.com/build/images/loader.svg