Luettu (2028)

Kesä 2023 - Suomen parasta aikaa mökkeilyyn

kesae-2023-suomen-parasta-aikaa-moekkeilyyn-11-1

Suomen luonto tarjoaa parastaan kesällä ja valoisista illoista kannattaakin ottaa kaikki ilo irti suuntaamalla kotimaan mökkikohteisiin, joita sivustomme tarjoaa jokaiseen makuun. Alkoi kesälomasi sitten koulujen päättyessä 3.6., heinäkuussa tai saat nauttia vapaasta vain viikonlopun mittaisen hengähdyksen verran, tuo kesämökki, grilli ja laiturinnokka tarvitsemasi lomatunnelman hetkessä luoksesi.

Tuhansien järvien ja metsien maamme tarjoaa täydellisen rentoutumispaikan mistä päin tahansa Suomessa. Lapin luonnon ja yöttömän yön perässä kannattaa suunnata Rovaniemeltä ylöspäin aina Kittilään, Sodankylään tai käsivarren peukaloon Saanatunturille asti. Jos Lappi tuntuu liian kaukaiselta kohteelta, löytyy upeita mökkielämyksiä pitkin Saimaan rannikoita, Kolin kansallispuiston liepeiltä tai merenrantaa pitkin Porvoosta aina Turun saaristoon asti.

Alla esittelemme muutamia suosituimmista hakukohteistamme tekemään kesälomastasi kotimaan kamaralla täydellisen. Olemmehan maailman paras mökkikansa, joka puhkeaa kukkaan auringon lämmittäessä läpi yön. 

Saariselkä tarjoaa upean mökkiloman yöttömän yön paalupaikalta Lapin syleilystä. Pyöräile avotunturissa, vaella kansallispuistossa ja istu kesäisiin löylyihin kauneimman Suomen keskellä.

Kuusamossa luonto on vahvasti läsnä ja henkeäsalpaavan kauniit maisemat ovatkin paikan tärkeimpiä matkailuvaltteja. Ei ole suurikaan ihme, että Suomen kunnista juuri Kuusamossa on viidenneksi eniten kesämökkejä.

Oulu on ihastuttava kesäkaupunki, joka tarjoilee parastaan matkailijoille laajalla skaalalla. Haaveilitpa sitten hiekkarannasta meren äärellä, saunomisesta joen rannalla tai ruoka- ja musiikkitapahtumista, löytyy Oulusta nämä kaikki. Oulusta on myös sopivan lyhyt matka Kalajoen hiekkasärkkien luokse.

Tampere on myös parhaimmillaan juuri kesällä. Pulahda Näsijärveen, pyöräile Järvien reitit läpi ja nauti elämyksistä, joita vain kesäinen Tampere voi tarjota. Tekemistä löydät aina Särkänniemen huvipuistosta luonnon rauhaa ihmettelemään.

Porvoo on lyhyen matkan päässä Helsingin sykkeestä ja saavutettavissa vaikka miniristeilyn yhteydessä. Vanha Provoo tarjoaa perinteikästä arkkitehtuuria, hyvää ruokaa ja kulttuurielämyksiä läpi kesän, joten matkakohteena mökkilomalle on Porvoo oivallinen valinta.

Hanko hellii kesämökkeilijää Suomenlahden rannikolla, meren ympäröidessä Hankoniemen kärkeä kolmelta suunnalta. Kaupunki kätkeekiin sisäänsä yli 30 kilometriä hiekkarantaa ja on täydellinen paikka tulla katsomaan kuuluisaa Hangon Regattaa eli kolmipäiväistä purjehduskilpailua, joka vetää puoleensa suuren yleisön.

Vaihtoehtoja mökkeilyyn keskikesällä löytyy valikoimastamme runsaasti. Kaipasit sitten pienempää mummonmökkiä hiljaisessa saaressa tai luksustason hirsihuvilaa isossa matkailukeskuksessa, meiltä löydät parhaan valikoiman täydellisiä vaihtoehtoja.

//www.nettimokki.com/build/images/loader.svg