Nettimökin välityksellä vuokraat mökin turvallisesti

Tekemällä varauksen Nettimökin kautta varmistat huolettoman ja sujuvan vuokratapahtuman. Nettimaksu on vaiheistettu ja suojattu maksupalvelu, joka turvaa maksuliikenteen vuokrauksen molemmille osapuolille. Kaikki kirjallisesti sovitut asiat jäävät talteen palveluun, kun viestit vuokrauksen yksityiskohdista Nettimökissä.

Maksuliikenteen turvaa Nettimaksu-palvelu

Nettimaksu on Nettimökin oma, turvallinen maksuvaihtoehto vuokraajalle sekä vuokranantajalle.

  • Nettimaksulliset kohteet varataan ja maksetaan aina Nettimökin kautta
  • Vuokraaja maksaa varaushetkellä verkkopankissa tai luottokortilla vuokran tai varausmaksun, ja vuokralleantaja saa tiedon suorituksesta
  • Maksu vapautuu vuokralleantajalle vuokrauksen alkamisen jälkeen
  • Mikäli vuokralleantaja ei vastaa 24 tunnin kuluessa tai hylkää varauspyynnön, varaus raukeaa
  • Nettimaksulliset ilmoitukset tunnistat sinisestä Nettimaksu-merkinnästä

Nettimaksun maksunvälittäjänä toimii Alma Finanssipalvelut yhteistyössä pankkien ja luottolaitosten kanssa ja maksu tapahtuu verkkopankissa omilla pankkitunnuksilla. Rahaliikenne ja kaikki maksutapahtumaan liittyvä tiedonsiirto on SSL-suojattu.

Jos et tee varausta Nettimökin kautta ja/tai käytä Nettimaksua maksutapana:

Yhteydenpito varaukseen liittyen

  • Tutustu vuokraajaan ja vuokrattavaan kohteeseen lukemalla muiden vieraiden jättämiä arvioita ja arvosteluja. Muista myös jättää oma palautteesi vuokrauksen jälkeen
  • Ota hyvissä ajoin yhteyttä mökinomistajaan ja varmista varauksen paikkansapitävyys
  • Suosittelemme sopimaan maksukäytänteistä ja vuokrauksen käyttöehdoista kirjallisesti esimerkiksi sähköpostitse
  • Sisäänkirjautuneena Nettimökkiin voit käydä viestikeskustelua, jolloin viestit jäävät molemmille talteen

Älä lähetä rahaa etukäteen tuntemattomalle.

Maksun pyytäminen ennakkoon voi olla merkki huijausyrityksestä. Sinulle saatetaan ehdottaa rahojen siirtämistä esimerkiksi Western Unionin tai MoneyGramin kautta tai pankkisiirrolla. Vaihtoehdot ovat kuitenkin epäluotettavia, sillä vastaanottaja voi lunastaa rahat väärennetyllä henkilöllisyystodistuksella, jolloin rahojen takaisin saanti on todennäköisesti mahdotonta.

Sinulle saatetaan myös ehdottaa maksutavaksi Paypal -maksua, jossa sinulle toimitetaan sähköpostiisi maksulinkki. Viesti ja sivusto saattavat näyttää hyvinkin aidoilta, mutta osoittautua huijaukseksi. Lähettäessäsi rahaa ennakkoon tuntemattomalle vastaanottajalle otat tietoisen riskin.

Voit pyrkiä varmistamaan myyjän henkilöllisyyden tarkastamalla numeron hakemistopalvelusta tai numerotiedustelusta.

Ole tarkkana tietoturvan kanssa.

Tarkista sähköpostin lähettäjän tiedot ja varmista, että osoitteen @-merkin jälkeinen osa on sitä mitä pitääkin. Lue sähköposteissa mahdollisen linkin osoite kokonaisuudessaan. Ole erityisen tarkkana, kun saat liitteitä tai kehotteen kirjautua sisään johonkin palveluun. Monesti epäilyttävät viestit voivat olla tietojenkalasteluyrityksiä,

Kaikki ostotapahtumat ja sopimukset ovat täysin osapuolten välisiä. Nettimökissä ei voi seurata palvelun ulkopuolisia tapahtumia, eikä tiedä, mitä osapuolet ovat sopineet. Nettimökki ei kerää eikä tarjoa tietoa vuokralleottajien luottokelpoisuudesta. Sivustoilla voi kuitenkin esiintyä ulkopuolisten rahoituspalveluiden mainontaa.

Jos kohtasit epäilyttävän ilmoituksen

Jos epäilet joutuneesi huijausyrityksen kohteeksi tai sait sähköpostin tai muun yhteydenoton, jonka aitoutta epäilet, ilmoitathan asiasta viipymättä asiakaspalveluumme. Jos olet antanut omia tietojasi eteenpäin, vaihda salasanasi ja ole yhteydessä asiakaspalveluumme.

//www.nettimokki.com/build/images/loader.svg