Luettu (456)

Mitä mökkivuokraamisen aloittaminen vaatii?

mitae-moekkivuokraamisen-aloittaminen-vaatii-16-1

Oletko harkinnut laittavasti mökkisi vuokralle, mutta et tiedä mistä aloittaa tai mitä kaikkea olisi otettava huomioon? Alla kerromme yleisiä vinkkejä aiheeseen liittyen. Voit pitää listaamme apuna aloittaessasi vuokraustoiminnan ja ruksia yli jo hoidetut kohdat.

Mökki

Mieti, minkälainen mökkisi on ja milloin se on käytettävissä?

Millä tasolla haluat mökkiäsi vuokrata?

a) pelkästään vuokralla, "tulonlähde"

b) säännöllisesti vuokralla, "ilmaiset mökkeilyt itselle"

c) satunnaisesti vuokralla, "paikkaamaan kustannuksia"

Onko mökki sopiva talvikäyttöön? Käytätkö itse vain yhtenä sesonkina ja se olisi vuokrattavissa muina sesonkeina?

Vuokrakuntoon!

Varustele mökkisi vuokrakuntoon aloittaen turvallisuudesta.

-palohälyttimet, ensisammutus, ensiapuvälineet, paikkatiedot/ohjeet hätätilanteessa (osoite, koordinaatit)

Varsinkin oman mökin laittamisessa vuokralle kannattaa olla tarkkana. Itselle "itsestäänselvyydet" eivät välttämättä ole sitä kaikille.

"Vuosikausia rikki ollut ovenkahva, jonka kanssa on vain opittu elämään, voi olla mökkivieraalle ärsytyksen aihe."

Hinnoittelu

Sijainti vaikuttaa hintaan ensisijaisesti!

Mieti, miksi ja ketkä mökkiäsi voisivat vuokrata ja miksi he olisivat kiinnostuneita. Tässä kannattaa ajatella myös "laatikon ulkopuolelta": joku toinen voi nähdä mökkisi aivan eri valossa kuin sinä itse. Esimerkiksi toinen nauttii rikkaista kalavesistä, mutta toiselle mökin sijainti voi olla täydellinen lähistön hyvien ulkoilureittien takia. Kolmas ei ole edes kiinnostunut ympäristöstä, vaan hakee täydellisen tunnelman omaavaa mökkiä itsessään.

Kiinnitä huomiota varustelutasoon. Riippumatta siitä, millä tasolla mökkiäsi vuokraat, on siellä hyvä majoittua ajoittain myös itse. "Asiakkaana" kiinnittää huomiota eri asioihin. Tarkoistakin varustelistauksista huolimatta joitain kriittisiä asioita ei huomaa ilman, että ne kokee itse.

-Esimerkkinä keittiöstä voi löytyä hyvä valikoima veitsiä, mutta jokainen niistä on tylsääkin tylsempiä eikä veitsenteroitinta löydy lähimailtakaan.

Markkinointi

1. Jätä erinomainen ilmoitus Nettimökkiin, niin kahisevaa alkaa tulla ovista ja ikkunoista! Lue myös artikkelimme Näin luot timanttisen mökki-ilmoituksen.

2. Reilu ripaus asiakaspalveluasennetta: vastaa viesteihin ja kysymyksiin napakasti, selkeästi, nopeasti ja ystävällisesti.

3. Pyydä aktiivisesti vierailtasi arvosteluja ja palautetta. Ylipäätään aktiivinen ja keskusteleva rooli alusta loppuun vuokraustapahtuman yhteydessä on toimiva. Tämä lieventää pettymyksiä mahdollisissa ongelmatilanteissa, sillä jokainen haluaa välttää negatiivisen lopputuleman. Pienikin harmituksen aihe voi kasvaa suureksi ongelmaksi, jos asiakas kokee ettei hänen asiastaan välitetä tippaakaan. Vastaavasti harmitus voi unohtua kokonaan, jos yleistunnelma vuokrauksesta jää positiiviseksi.

Sitten oletkin valmis vuokraamaan mökkiäsi Nettimökissä!

//www.nettimokki.com/build/images/loader.svg