Luettu (220)

Näin hallinnoit varauksiasi

naein-hallinnoit-varauksiasi-13-1

Mökinomistajan työpöytä on tärkein työkalusi

Mökinomistajan työpöydältä löydät kaiken tarvitsemasi sujuvaan mökkivuokraukseen: Varauspyynnöt, mökkivieraiden lähettämät viestit, mökki-ilmoituksesi, vuokrausmallit, asetukset sekä raportit. Kun olet kirjautunut Nettimökkiin, pääset työpöydälle oikean yläkulman painikkeesta.

Saat kaikista varauspyynnöistä ilmoituksen myös sähköpostiisi. Varauksen tarkemmat tiedot löydät omalta työpöydältäsi 'Varaukset ja viestit'-sivulta. Jos sinulla on lukemattomia viestejä, näkyvät ne oranssina huomiopallona navigointipalkissa. Jokaisen varauksen kohdalla näkyy myös varauksen tila värikoodattuna. Jos varaus on esimerkiksi tilassa 'Vanhentunut', ole yhteydessä mökkivieraaseesi mahdollisimman pian, jotta saat vietyä vuokraustapahtuman loppuun asti.

Varauksen varausnumeroa klikkaamalla näet varauserittelyn, vuokra-ajan sekä viestihistorian. Täältä voit myös hyväksyä tai hylätä varauksen, tehdä tarjouksen ja vastata tiedusteluun.

Tarjouksen tekeminen

Jos haluat lähettää mökinomistajana tarjouksen mökkivieraalle, voit tehdä sen helposti 'Tee tarjous'-painikkeen kautta, joka löytyy sekä 'Viestit- ja varaukset’ että ‘Varauskalenteri'-sivuilta. Mökkivieras saa sähköpostitse ilmoituksen tekemästäsi tarjouksesta ja voi halutessaan hyväksyä ja maksaa sen vaikka heti. Kannattaa muutenkin pitää mielessä, että nopea reagointi tiedusteluihin lisää mahdollisuuksiasi onnistua vuokrauksen toteutumisessa. Muista siis tarkastaa viestikansiosi säännöllisesti ja vastata aktiivisesti kiinnostuneille vuokraajille.

Vahvistetut varaukset

Voit tarkastella jo vahvistettuja varauksia ja niiden maksuja työpöydän 'Omat tiedot ja raportit'-sivulla. Jokaisesta vahvistetusta ja maksetusta vuokratapahtumasta muodostuu raportti, joka on tulostettavissa valitulta ajalta, tai kuukausi- ja vuosikohtaisesti. Raportilla näkyvät vuokratulojen määrä sekä Nettimökille maksettavat komissiomaksut. Tästä on hyötyä tehdessäsi verottajalle ilmoitusta vuokratuloistasi.

Lue myös vinkkimme verotuksen suhteen

Nettimökki-tiimi toivottaa sinulle tuottoisia vuokrauksia Nettimökin parissa!

//www.nettimokki.com/build/images/loader.svg